Unul dintre contracandidații lui Dan Cuclea este directorul Școlii Gimnaziale nr.4 din Turnu Măgurele, Silimon Emanuel Adrian. Acesta a fost declarat Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse în 2021, eveniment organizat anual de Asociația pentru Valori în Educație.
Până aici, nimic de comentat. Din punct de vedere profesional, probabil că este un om de calitate.
Publicația Global Teleorman a primit, pe surse, o serie de documente din care reiese că egalitatea de șanse nu mai există atunci când vine vorba de bani.
Emanuel Silimon a implementat un proiect care consta în alocarea unei mese calde elevilor din școală. Acesta, în calitate de Director și Manager de proiect, a elaborat documentația și a publicat oferta. Astfel că, pentru programul de masă caldă, s-au înscris 3 firme, KIDS FOOD LABOR SRL, 520.000 lei fără TVA, CASA VLĂSCEANĂ SRL, 528.000 lei fără TVA și UNICOM SRL, 576.000 lei fără TVA.
UNICOM SRL este administrată de Codrea Ion, nașul lui Emanuel Silimon.
Ghiciți ce ofertă a ales directorul școlii.
Exact, pe cea făcută de nașul său, cea mai mare dintre oferte.
Bineînțeles că lucrurile nu au rămas bătute în cuie și directorul s-a ales cu un control, fiind vorba de bani Europeni, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
În urma controlului, autoritățile au întocmit un raport din care reiese că Emanuel Silimon a încălcat fix principiile pentru care a fost premiat, nediscriminarea, tratamentul egal și proporționalitatea.
Principiul care a stat la baza încălcării regulamentelor a fost acela că Emanuel Silimon a ignorat ofertele cele mai mici, deși se încadrau în cerințele proiectului, și a ales-o pe cea mai mare în mod nejustificat.
Totodată, acesta a modificat criteriile de clarificare și selecție, după data de deschidere a ofertelor.
Dovadă mai clară de contract cu dedicație nu există.
Autoritățile au constatat abuzurile comisiei de evaluare și au concluzionat că au interpretat în mod eronat regulamentul.
Astfel că, Directorului și Managerului de proiect, Emanuel Silimon, i-a fost impus să aplice un nivel de corecție de 25% din oferta pe care acesta a acceptat-o.
De unde rezultă că din 576.000 lei, acesta va trebui să scadă 144.000 lei.
Dacă acesta decide să ducă proiectul la finalizare, firma nașului va primi doar 432.000 lei, o sumă semnificativ mai mică decât ofertele inițiale.
Pe surse, prin programul "Masă sănătoasă", mâncarea livrată la Școala nr.4 ar fi gătită în cantina unei grădinițe, Grădinița nr. 7, care nu este avizată de către DSP, pentru un volum atât de mare de porții de mâncare, iar transferul hranei gătite se face fără mijloace autrizate DSVSA. Totodată, părinților le-ar fi solicitată o taxă suplimentară, pentru mâncare, ce nu este prevăzută legal de normele fiscale. Probabil că Directorul școlii încearcă să recupereze cei 144.000 lei de la părinți, dacă nu i-a ieșit combinația din proiect.
Emanuel Silimon a terminat teologia, nu a avut niciodată o parohie, dar a slujit la Catedrala Sf. Haralambie, ca preot.
Acesta a încercat să-și creeze o imagine publică de binefăcător, colaborând cu Fundația Regală Margareta sau cu Fundația Vodafone.
Nu știm ce șanse are la primăria Turnu Măgurele, mai ales că ar candida ca independent, dar faptele lui lasă de dorit atunci când vine vorba de responsabilitate.
Dacă a fost în stare de combinații la un nivel atât de mic, vă dați seama ce înseamnă să aibă pe mână bugetul unui întreg oraș?
コメント