Scandalul pentru aprobarea bugetului județului Teleorman ia amploare.
Vineri, 03.02.2023, a avut loc ședința Consiliului Județean, care s-a lăsat cu mari neînțelegeri pe fondul aprobării bugetului, deoarece președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, nu vrea să aprobe proiectele propuse de consilierii PNL și se bate cu pumnii în piept că prioritățile județului sunt altele.
Cum manipulează Adrian Gâdea opinia publică, sub pretextul cheltuirii banilor în mod responsabil?
Președintele CJ Teleorman susține că nu este de acord cu implementarea unor platforme de reciclare a gunoiului, deoarece primăriile pot accesa fonduri europene pentru astfel de platforme, dar vrea să dezvolte județul prin construirea de noi compartimente medicale, prin care, chipurile, cetățenii județului să beneficieze de condiții în spitale.
În realitate, Adrian Gâdea, a spus doar jumătate de adevăr, atât cât să pară responsabil în cheltuirea banilor.
În ceea ce privește accesarea fondurilor europene pentru platforme de colectare a gunoiului, Adrian Gâdea știe că sunt anumite condiții pentru a fi accesate fondurile, iar majoritatea comunelor nu îndeplinesc cerințele legale pentru a le accesa, unul dintre principalele motive fiind numărul mic de locuitori. În teorie, pot fi atrase fonduri europene, dar în practică, nu pot fi implementate, sau pot fi atrase prin moduri ilegale, ca UAT-urile să declare în mod ilegal un număr mult mai mare de locuitori. Cu alte cuvinte, Adrian Gâdea vrea să bage aproape un județ întreg la închisoare, doar ca să-i rămână lui bani pentru cheltuielile afacerilor de partid.
A doua manipulare, care se leagă de prima, este folosirea banilor pentru construirea unor noi corpuri medicale și modernizarea spitalelor la nivelul județului.
Să explice public, cu date exacte, cum ajută aceste investiții teleormănenii, pentru că, din nou, în teorie dă bine la opinia publică, dar, în practică, investițiile propuse de Adrian Gâdea sunt un mare fonfleu.
Județul Teleorman se confruntă cu o criză majoră de medici. Cu alte cuvinte, banii pe care Adrian Gâdea vrea să-i cheltuiască sunt bani irosiți, pentru că degeaba fac modernizări și noi compartimente de specialitate, dacă nu sunt medici care să își exercite meseria în domeniu. Ca exemplu, luăm cazul celui mai dezvoltat spital din județ, Spitalul Județean Alexandria, care a investit sume mari de bani pentru aparate de imagistică, dar nu sunt folosite, se pune praful pe ele pentru că nu există personal care să interpreteze rezultatele, spitalul fiind nevoit să cheltuiască bani publici pe contracte private pentru a veni un medic să interpreteze rezultatele.
Deci, banii intră pe o parte și ies pe alta pentru că nu sunt medici, iar spitalul alimentează bani mai departe în conturi private, pentru ca pacienții să fie investigați cu un RMN sau un CT și sa primească interpretările imagistice de la medici specialiști.
Așa a ajuns sistemul medical în colaps și oamenii mor cu zile până le vine rândul să facă niște analize, pentru a descoperi ce afecțiuni medicale au.
Care este, de fapt, miza aprobării bugetului pentru județul Teleorman?
În primul rând, trebuie să o luăm pe lucruri concrete și vizibile.
Adrian Gâdea vrea să redirecționeze majoritatea banilor pentru instituțiile în care lucrează majoritatea oamenilor angajați pe pile. Lui nu-i pasă de nevoile județului, cel mai important este ca orașele, acolo unde PSD deține monopolul, să primească cea mai mare sumă de bani. Restul, "țărănimea", să aștepte fondurile europene, dacă vor condiții decente, altfel pot să se scufunde în sărăcie.
Cea mai mare problemă a acestui județ este lipsa condițiilor decente.
În momentul când Adrian Gâdea a fost întrebat despre proiectele și modurile de a atrage investitori în Teleorman, acesta ne-a trimis pe toți să consultăm lista de proiecte de dezvoltare la nivelul județului.
Nu avem nevoie să ne uităm la niște litere aruncate fără practică pe hârtie, noi ne bazăm pe ceea ce vedem. Oamenii părăsesc județul în masă, pentru că nu au locuri de muncă. Drept dovadă, vedem foarte multe anunțuri cu firme din București și Ilfov care recrutează forță de muncă și oferă transport gratuit. Majoritatea tinerilor care termină liceul părăsesc județul de urgență, pentru că nu au oportunități.
Chiar suntem curioși, unde sunt copiii politicienilor, ce afaceri au în județ, câți angajați au, cum contribuie la dezvoltarea județului, unde își desfășoară activitatea în județ și câți s-au întors după ce și-au finalizat studiile universitare?
Vă spunem noi, nu o să-i vedeți nicăieri, pentru că stau bine mersi pe la companii de top, sau pe la instituții publice, pe funcții bănoase din capitală.
Pe de o parte, Adrian Gâdea are dreptate, că trebuie să împartă banii cu responsabilitate, pentru că sunt foarte multe familii care trăiesc din bani publici, iar viitorii tineri politicieni trebuie să o ducă bine pe banii contribuabililor, ca mai apoi să vină peste ani și să ne explice nouă de ce suntem săraci și cum luptă ei pentru binele nostru, că banii trebuiesc cheltuiți "cu cap", să ajungă la toată familia partidului.
PSD a dovedit că este o boală care macină acest județ de atâția ani, din cauza lor a ajuns Teleorman cel mai îmbătrânit județ din România. Asta a și urmărit, de fapt, PSD: să plece tinerii, să distrugă privatul apolitic, pentru a rămâne aici doar pensionari pe care să îi păcălească ușor, funcționari angajați în instituțiile publice sau în societăți care aparțin de instituțiile publice și firmele private abonate la contracte cu statul.
În Teleorman au rămas doar aceste categorii care depind de PSD, restul ori plecă, ori este distrus pe ordin de partid.
De aceea nici PNL, nici USR nu au șanse mari la votul liber exprimat al cetățenilor, iar Teleorman va fi condus mereu de "ciuma roșie", care a mâncat sănătatea județului.
Ne vom asigura că efectele nocive ale acestor politicieni vor fi diminuate, iar din 2024 județul Teleorman va avea o alternativă de a lupta împotriva acestor paraziți ai banului public.
Deși lucrurile nu se vor schimba prea curând, deoarece mafia este foarte bine instaurată, sperăm că împreună vom reuși să le arătăm că există alternativă în Teleorman și că avem totuși o putere de a schimba pe alocuri grupările de paraziți care devorează banii județului și distrug viețile oamenilor.
Comments