Proiectul de apă și canalizare din comuna Necșești este un eșec. Oamenii suferă din cauza secetei și incompetenței primarului.
În urmă cu o săptămână, un reportaj al reporterilor Kanal D a confirmat încă odată faptul că Necsești este una dintre cele mai sărace comune din România.
Oamenii sunt loviți crunt de secetă. Grădinile acestora au fost pârjolite, fântânile au secat, iar proiectul de apă și canalizare a rămas doar o speranță. Singura lor salvare a rămas Dumnezeu, deoarece primarul nu face decât să livreze banii comunei în conturile firmelor de partid, iar proiectele sunt făcute în bătaie de joc. Zicala românească "a furat, dar a și facut" pare să definească cel mai bine mandatele primarului din Necsești, numai că el mai mult a furat decât a făcut.
Această secetă nu ar fi fost atât de cruntă dacă oamenii ar fi avut sursă de apă, pentru a putea să-și întrețină grădinile. Având în vedere că oamenii sunt săraci, grădinile erau o sursă de alimentație esențială în viața acestora. Oamenii ar fi avut o roșie, un castravete, un cartof, un dovlecel, orice fel de legume care i-ar fi scutit de o cheltuială în plus.
Primarul Marian Ilie Banaseanu a provocat o secetă artificială, atât în bugetul primăriei cât și în buzunarul oamenilor, mult mai dură decât seceta climatică.
Proiectul de peste 11.000.000 (milioane) lei, despre care primarul susține că este finalizat peste 80%, în realitate, este realizat doar 30-40% și este realizat în bătaie de joc.
Primarul habar nu are când va fi finalizat acest proiect, dar un lucru este sigur, suma inițială va fi suplimentată, deoarece este criză și primăria va trebui să mai deconteze câteva milioane.
Bătaia de joc și corupția sunt la vedere în comuna Necșești.
Așa zisul proiect de apa și canalizare, de peste 11.000.000 lei este de-a dreptul defectuos, sub orice critică.
Proiectul este în derulare de patru ani și nu a fost dat în folosință nici măcar pe anumite porțiuni.
Nu a fost respectat absolut niciun protocol, pentru că nu a venit nicio autoritate să verifice conformitatea desfășurării lucrărilor. De fapt, a fost un diriginte de șantier, din Alexandria, NECULA MARIAN , care a încasat 60000 lei, 600 milioane lei vechi, ca să pară că lucrările au fost sub supraveghere, dar nu a existat picior de diriginte de șantier la locul proiectului, fizic
Șanțurile pentru canalizare sunt aproape inexistente.
Lucrarea "sufocă" drumul, iar în multe zone nu s-au construit rigole, fapt pentru care apa de ploaie se revarsă în curțile oamenilor.
Săpăturile pentru montarea conductelor de apă s-au făcut la o adâncime cuprinsă între 1.5 și 3 metri, foarte aproape de covorul asfaltic, reprezentând un pericol public.
În unele locuri, procedura de acoperire a șanțurilor și tasarea s-au făcut total defectuos, iar in unele locuri pământul s-a lăsat chiar aproape de marginea covorului de asfalt. Cu siguranta va suferi rupturi în viitorul apropiat.
În dreptul podurilor ce traversează râul Pârâul Câinelui, care străbate comuna, țevile de apă și canal sunt întrerupte și lăsate în pe afară.
O porțiune din acea coloană de apă și canalizare din dreptul dispensarului nu există nici măcar în pământ. Modalitatea de efectuare a lucrărilor este una ce trebuie investigată, deoarece nu s-a respectat execuția, calitatea lucrării, cât și folosirea materialelor de protecție ale acelor țevi. Aceste lucruri se pot se pot verifica prin escavare.
O parte din nisipul și pietrișul folosit pentru protecția conductelor a fost distribuit prin diferite gospodăriile celor apropiați de primar.
Apometrele au fost montate inclusiv în dreptul caselor părăsite, iar tot ce măsoară acestea este doar volum de sărăcie și cât de uscat este solul, că apa este doar un "vis umed".
Banii comunei s-au scurs într-un grup infracțional, bine organizat.
Acesta nu este singurul proiect realizat cu aceeași serie de firme. Majoritatea contractelor duc către aceleași firme, însă, din acest proiect au supt firmele de casă.
EDAS EXIM SRL și ANDERSSEN CONSULTING SRL. Sunt cele două firme care fac potecă spre clientela PSD și sunt puternic legate de numele Liviu Dragnea și TEL DRUM SA.
Ambele firme au "etichetă" DNA și au făcut obiectul unor dosare răsunătoare.
NECULA MARIN, DIRIGINTE DE ȘANTIER, conform surselor noastre, este un apropiat al președintelui CJ Teleorman, Adrian Gâdea, și a fost ales în mod expres ca "supraveghetor". Acesta apare doar în acel contract, conform informațiilor din SEAP , semn clar că totul s-a făcut cu dedicație.
Așadar seceta și sărăcia oamenilor nu este din cauza crizei, ori a schimbărilor climatice, ci din cauza incompetenței și a hoției.
Criza și seceta sunt politicienii care nu s-au sinchisit să ridice un deget pentru dezvoltarea comunităților, dar acum dau vina pe războaie, crize, schimbări climatice, doar pentru că ei au fost prea ocupați cu propriile interese și lipsiți de empatie față de cei care i-au votat.
Măcar să dea dovadă de un pic de recunoștință, că datorită românilor buni, răi, săraci, amărâți, educați sau mai puțin educați, au ajuns să-și construiască imperii.
Vom reveni în perioada următoare cu mai multe dezvăluiri despre neregulile din comuna Necsești, cum ar fi, de exemplu, faptul că primarul și câțiva cetățeni au declarat în mod fals anumite suprafețe de teren, pentru a beneficia de subvenții de la stat.
Comments