top of page
Poza scriitoruluiglobalteleorman

Un consilier local, fost condamnat cu executare pentru tâlhărie, fură de față cu poliția.



Justiția e dictată politic.

În urmă cu ceva vreme, în Roșiorii de Vede a fost surprinsă o infracțiune flagrantă. Un consilier local PSD își asfalta cu bitum, cumpărat din bani publici, proprietatea privată.

Când lucrătorii au observat că erau filmați, au început să devină violenți, iar persoana agresată a sunat la poliție și a semnalat problemele cu care se confrunta, dar la fața locului a venit un polițist care alegea, la propriu, pentru ce intervine. A acționat de parcă ar fi fost la restaurant și își alegea ce vrea să servească și ce nu, iar de data aceasta a ales... corupția.

În municipiul Roșiorii de Vede, corupția din instituțiile publice este la cote inimaginabile. Baronii abonați la bani publici nici nu se mai feresc de polițiști, procurori și judecători, căci aceste instituții sunt subordonate politic aproape pe față, iar asta nu o spunem noi, ci o spun amenzile cu dedicație, dosarele penale întocmite la ordin, clasările aberante ale unor infracțiuni și decizii judecătorești lipsite de interes și cu motivări dubioase.


Un fost pușcăriaș, omul primarului.


Așadar, consilierul local din partea PSD, Adrian Mirea, este mâna dreaptă a primarului municipiului Roșiorii de Vede, Cârciumaru Valerică.

Acest consilier este un personaj foarte controversat și este executantul primarului, acesta având poliția, și nu numai, la degetul mic.

Pe surse, Adrian Mirea a fost, acum mulți ani de zile, condamnat la închisoare cu executare, în Grecia, pentru numeroase infracțiuni de tâlhărie.

Sursele au declarat că acesta, împreună cu un grup infracțional, intra peste oameni în casă și îi amenințau că le vor face rău copiiilor, dacă nu le vor da toți banii și obiectele de valoare din casă.

În cele din urmă, acesta a fost prins de poliție și condamnat la închisoare.

Totodată, acesta a fost mutat ulterior la o închisoare de maximă siguranță, pentru că a încercat să evadeze.

Cu timpul, Adrian Mirea a revenit în țară și s-a hotărât să intre în politică, din partea PSD, deoarece e mai ușor să furi bani publici sub protecția partidului.

După ce și-a terminat condamnarea, acesta a fost declarat reabilitat, după perioada de încercare, dar obiceiurile au rămas aceleași.

„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”

Acest consilier este organizatorul "accidentului fabricat" despre care am relatat într-un material anterior.

Acesta deține o fabrică de textile, NEW ADYTEX SRL, fosta fabrică Atelier pentru Producerea şi Turnarea Spirtului, ce aparţinea de fosta Întreprindere a Viei şi Vinului Teleorman, cu sediul în Roşiorii de Vede în str. Mihai Bravul.

Politica i-a adus beneficii majore lui Adrian Mirea.

Polițistul își alege infracțiunea din meniul PSD


La data de 17.05.2021, acesta a fost surprins în timp ce-și asfalta proprietatea privată, curtea firmei NEW ADYTEX SRL.

Nu ar fi fost nimic anormal dacă bitumul turnat în curte ar fi fost cumpărat din banii săi.

La câteva sute de metri de locația firmei sale, se depozita bitum pentru asfaltarea trotuarelor, iar acesta a profitat de ocazie cărând câteva cupe de bitum în curtea sa, asta în timp ce urma să apară grosul, o basculantă plină cu bitum.

Când au observat că sunt filmați, în timp ce ei asfaltau cu bitum furat, câțiva lucrători de pe șantier s-au îndreptat spre cel care filma și au început să fie recalcitranți, înjurându-l și încercând să-i ia telefonul din mână. Când acesta le-a spus că are camere pe mașină l-au lăsat în pace, iar muncitorii s-au întors la treabă.

Ca să mascheze furtul de bitum, un lucrător de pe șantier a luat duba firmei și a tras-o în dreptul porții, să nu se mai vadă. Duba se muta doar când se transporta bitum în curtea consilierului PSD.

Persoana care a surprins infracțiunea a sunat la 112 și a raportat că, în zona Intim, a fost agresat în timp ce filma o infracțiune.

La fața locului s-a deplasat agentul de poliție, Călin Cătălin, care se comporta de parcă știa ce are de făcut, fără a-l băga în seamă prea mult pe reclamant.

În timp ce agentul de poliție legitima persoanele de la fața locului, reclamantul îi spunea că acolo se asfaltează cu bitum furat și i-a solicitat agentului să oprească mașina care părăsea curtea fabricii și să-i solicite documentele de proveniență ale transportului de bitum, dar agentul s-a făcut că nu aude și nu vede.

Polițistul susținea că el a venit pentru agresiune și după ce a legitimat persoanele i-a solicitat reclamantului să se deplaseze la secția de poliție, dacă dorește să depună plângere.

Apelantul i-a atras atenția că, deși poate a uitat să menționeze și furtul de bitum, asta nu însemna că această infracțiune nu se putea întâmpla după și că polițistul era obligat să verifice, dar toate cuvintele au fost degeaba. Deși era filmat în acele momente, polițistul nu avea nici-un stres, căci se bucură de protecția șefului poliției Rosiori de Vede, Ghene Alin, șef care a fost coleg de școală cu Valentin Dumitrașcu, șeful IPJ Teleorman, și, totodată, Valentin Dumitrașcu l-a numit în funcția de șef poliție Roșiorii de Vede.

Așa cum am menționat într-un articol publicat, cu cât investigăm mai mult, cu atât ies la suprafață legăturile mafiote cu chip de lege.

Așadar, tot tăvălugul s-a terminat cu plângerea apelantului pentru furtul de bitum, agresiune și neglijență în serviciu.

VEZI VIDEO AICI

Dosar cu propunere de mușamalizare


Dosarul care viza agresiunea a fost repartizat Parchetului de pe lângă Judecatoria Roșiorii de Vede, iar dosarul care viza furtul de bitum și neglijența în serviciu a polițistului zac la IPJ Teleorman, în sertarul lui Dumitrașcu.

Această temă a fost dezbătută ulterior și într-o ședință a consiliului local, iar reacția primarului a fost halucinantă.

Fiind puse în temă mai multe întrebări, printre care și cea despre furtul de bitum, Cârciumaru Valerică a răspuns, "am să răspund eu la prima întrebare. Știam că s-a iscat această discuție, cum că în curtea firmei domnului consilier Adrian Mirea s-a basculat o cantitate de asfalt, ce să spun, s-a sunat la 112 că a furat asfaltu'. Ăăă, realitatea, situația care a fost, firma Hidro Inter SRL a angajat în sfârșit un șef dă lucru aici, priceput, și când i-a venit mașina cu asfalt, ca să pună pe trotuarele noastre, a spus domne' ăsta nu e conform, ăsta nu e asfalt bun, și directorul a spus aruncă-l și tu undeva și așa a ajuns în curte la Adi, asta este hoția."

Un consilier USR s-a enervat și a luat cuvântul, "domnu' primar, eu cred că la un moment dat ne luați la mișto, nu-mi dau seama, mi se pare ireal ce-ați spus" primarul intervine, "aa vise pare normal ce a întrebat Coandă".

Consilier USR, "nu, (spiritele încep să se agite în sală) ce mi se pare mie ireal este că o basculantă a fost, ca prin minune, basculată la un consilier PSD în curte".

Primarul intervine, "de ce vi se pare ireal, dacă era la USR în curte nu mai era ireal?"

Consilierul USR îi răspunde, "nu, pentru că dacă era de la USR era o surpriză, pentru că noi nu avem infractori printre noi".

Conferința s-a încheiat brusc.

Așadar, inclusiv cei din consiliul local au rămas șocați cu privire la răspunsul primarului. A fost un fel de " Ciocu mic la ei, nu la noi, că suntem la putere acuma."

Inclusiv consilierul Mirea a luat foc, încercând să spună că a fost un contract făcut între două firme private, dar bitumul era destinat domeniului public, de pe strada Sănătății. Noaptea minții!

E incredibil cum de în mai puțin de 10 minute au mințit de față cu tot consiliul local, ba că bitumul a fost neconform și a apărut ca prin minune în curtea consilierului, ba că a fost contract între două firme private, dar era destinat domeniului public.

Practic, ei nu au avut nicio vină că acel bitum cumpărat din bani publici nu a fost bun și că totul a fost o coincidență.

Așa coincidențe să tot ai în viață, să plouă cu asfalt în curte, să-ți lucreze angajații de la URBIS în curte, gratis, să ai poliția la degetul mic, să ajungi din pușcăriaș pentru tâlhărie, om de afaceri și consilier local.

Umblă vorba prin târg, că la chiolhanele organizate acasă la consilierul PSD, Adrian Mirea, ar participa destul de des și o judecatoare din cadrul Judecătoriei Roșiorii de Vede, ceea ce ar fi extrem de grav și, totodată, ar explica multe sentințe și clasări de dosare, dar rămâne să investigăm temeinic și vom veni cu informații noi despre acest lucru.

Până una alta, așteptăm cu nerăbdare soluționarea/mușamalizarea dosarelor aflate în lucru și suntem curioși cum va fi „răsplătit” polițistul nevăzător.

Având în vedere că dosarele sunt pe mâinile oamenilor de casă, nu tragem speranțe prea mari, dar poate se întâmplă vreo minune, așa cum s-a întâmplat în curtea consilierului.

Rămâneți alături de noi și nu uitați, cu cât distribuiți mai mult articolele noastre și vă invitați prietenii să aprecieze pagina de Facebook Global Teleorman, cu atât vom fi mai puternici și vom avea un impact mai mare asupra baronilor, dar și a instituțiilor publice, din punct de vedere al reacției la astfel de abuzuri.

Sponsorii noștri sunteți voi, cei care citiți. Noi devenim mai puternici prin voi și voi deveniți mai puternici prin noi.

Global Teleorman, sursa ta de informare online.


2.228 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page