top of page
Poza scriitoruluiglobalteleorman

Videoclipul care poate arunca Serviciul Rutier Teleorman în aer.


Zilele trecute a apărut un videoclip în care o autospecială de poliție, dotată cu aparat radar, a surprins o mașină care circula peste limita legală de viteză, în zona orașului Videle.

Până aici nu pare nimic ieșit din comun, dar totul s-a întors la 180 de grade când persoana care a "depășit" limita de viteză a contestat procesul verbal și acuratețea aparatului radar.

Persoana în cauză avea cameră video montată pe mașină, celebrele camere video care au soluționat multe spețe, și cameră acestuia indica în timp real viteza de deplasare.

Pe filmare se vede clar cum "contravenientul" circula cu viteză de pana la 100 km/h, dar aparatul radar indica o viteză de peste 140 km/h.

O altă probă, care a stat la baza contestației, a fost momentul în care polițiștii îl trag pe dreapta pe "vitezoman" iar în momentul în care mașina era deja oprită, aparatul radar indica faptul că autoturismul circula cu o viteză de peste 50 km/h.



Astfel, instanța a stabilit în primă fază anularea procesului verbal, deoarece nu a putut stabili cu exactitate dacă s-a depășit limita de viteză.



Această problemă gravă a Serviciul Rutier Teleorman poate duce la foarte multe semne de întrebare.

De ce au luat agenții de poliție măsuri, dacă aparatul radar nu funcționa în parametrii normali?

Câte autospeciale sunt în situația de a avea defecte aparatele radar?

Câți alți oameni, care nu au avut filmările pentru a-și dovedi nevinovăția, au rămas fără permis în mod abuziv ?

Se știa despre această problemă și s-a pus batista pe țambal?

Publicația noastră a primit câteva informații din interiorul IPJ Teleorman și ni s-a transmis că aparatele radar ar avea o slăbiciune la abuz.

Mai exact, aparatele radar ar putea crește artificial viteza, dacă agentul de poliție dă drumul la aerul condiționat exclusiv prin zona parbrizului. Astfel, aparatul ar fi indus în eroare și ar indica mai mulți kilometri decât în mod normal, în funcție de nivelul de putere la care este reglat aerul.

Sursele noastre, din interior, susțin că astfel de practici se faceau cel mai des pe vechile Dacia Logan MCV. Când cineva avea o viteză aproape de limita pentru permis, polițistul baga un pic de aer pe la parbriz și conducătorul auto se alegea cu amendă și cu permisul suspendat.

Totodată, această practică era și o formă ca "milițienii" să facă rost de niște șpagă.

Cum se întâmpla?

Aparatul radar era setat să depisteze automat, odată ce era setată limita de viteză pe tronsonul de drum, toate mașinile care depășeau cu peste 50 km/h viteza, dar această setare era doar ca să atenționeze polițiștii că cineva se apropia cu viteză mare.

Astfel, polițiștii filmau, de exemplu, o mașină care avea în jur de 90 km/h în localitate, înregistrau mașina la viteza respectivă, apoi opreau înregistrarea video și mareau viteza artificial a aparatului radar, prin metoda aerului condiționat.

Astfel, polițiștii își încercau norocul și îi arătau, în primă fază, contraventului viteza trucata, ca mai apoi, dacă se concretiza șpaga, polițiștii să vină cu procesul verbal la contravenient, să-i aplice o amendă pentru că a avut o viteză între 91 și 100 km/h, iar șoferul pleca mulțumit că are permisul în buzunar, pentru că oricum nu mai știa cât a avut exact.

În caz că cineva, mai exact DGA, îi întreba de "sănătate" pe agenți, aceștia prezentau filmarea originală, cu viteza care nu implica retinerea permisului.

Cei care nu aveau de gând să scoată banul și erau "prada" aparatului radar, dar se țineau tare, că vor să conteste procesul verbal și viteza comunicată de agenți, erau iertați doar cu o amendă și li se atrăgea atenția că au fost iertați și că data viitoare vor rămâne fără permis.

Este incredibil cât de mult și-au stors neuronii polițiștii, de i-a dus capul la tot felul de improvizații de a face bani.

Uneori sunt mai hoți ca hoții.

Ținem să precizăm că respectăm polițiștii și instituția Poliției Române, dar doar pe cei care-și face treaba și care sunt polițiști adevărați. Da, încă mai sunt polițiști care își iubesc meseria și tocmai ei sunt puși la grele încercări, prin faptul că au salarii mizere și nu-si pot asigura o viață și o pregătire demnă de un polițist adevărat. Ceilalți, carora nu le pasă de această meserie și au venit doar pentru un salariu sigur, beneficii, afaceri cu TIRuri sau care sunt cu gândul la șpagă, sunt cei despre care noi scriem.

4.141 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page